Guide til en bedre opsparing

Guide til en bedre opsparing
Guide til en bedre opsparing

En god opsparing kan være med til at hjælpe dig med at få mere økonomisk frihed i fremtiden. Det kan den på mange måder, og en af de mest effektive måder at bruge sin parkerede opsparing på er selvfølgelig at investere pengene. Du kan vælge at investere disse penge i aktier, obligationer eller lignende. Mange vælger at investere i kryptovalutaer, som er meget risikable, lige nu. Du kan læse mere om disse ting inde på denne blog om krypto og økonomi.

Sådan sparer du op

Der er selvfølgelig forskellige svar på dette spørgsmål, afhængigt af om du arbejder, studerer eller noget helt tredje. Vi tager derfor udgangspunkt i, at du har et job eller en anden fast indkomst, som overstiger dine faste udgifter. Har du ikke det, så bør du sørge for at få forøget din indkomst eller reduceret dine faste udgifter. Det er nok nemmest at reducere de faste udgifter, men det kan godt være, at du så skal flytte. For at forøge din indkomst, så bliver du i mange tilfælde nødt til at skifte job eller branche. Når du har styr på indkomst og de faste omkostninger, så kan vi gå i gang med at kigge på de ikke faste omkostninger.

Prøv at spare på disse ting

Hvis du som mange andre godt kan lide at spise lækkert mad alt for ofte, så er det nok et sted, hvor du kan spare en del penge. Bestiller du mad udefra, så kan det hurtigt blive til mange penge hver måned. Hvis du både køber din frokost og aftensmad ude, så kan du sagtens komme til at bruge 3-4000 kroner på mad om måneden – og det er kun på dig selv. Dette burde maksimalt være det halve for en gennemsnitlig voksen mand, hvis man laver sin mad selv. Og det burde du faktisk, hvis du vil spare op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *