Mangler du motivation til ay træne?

Mangler du motivation til ay træne?
Mangler du motivation til ay træne?

Mangler du motivation til at træne?

Det kan være svært at motivere sig til at motionere, især hvis du ikke er vant til det. Træning er vigtigt, særligt for vores helbred, men også hvis du gerne vil tabe dig eller komme i en bedre form. Det kan være hårdt at få sig selv ned i fitnesscentret eller bare finde motivationen til det, efter en lang dag på arbejde. Få vores tips til, hvordan du kommer i gang i denne artikel. 

Start i det små

Hvis du ikke er vant til at træne, skal du ikke forsøge at gøre det for hårdt eller for hurtigt. Begynd med noget let, som en rask gåtur eller gradvis løbe og gå, så du træner interval. Det er bedre, at du bare bevæger dig en lille smule fremfor slet ikke. Du kan også melde dig på nogle nybegynderhold, så du langsomt kan træne dig op til en bedre form og måske endda mere selvtillid til at prøve andre mere avanceret træningshold. 

Sæt dig et mål

Hvis du har et mål at arbejde hen imod, kan du holde motivationen oppe. Beslut dig for, hvor ofte du vil træne, og hvilken slags aktivitet du vil dyrke. Sæt også nogle realistiske mål, som du kan overholde og ikke noget helt ekstremt, der kan få dig ud af rutinen. Måske der er noget specifikt træningsudstyr, du skal bruge for at komme tættere dit mål. Det kan være nogle cardio maskiner eller vægte, der kan opbygge din muskelmasse noget mere. Du kan med fordel snakke med din personlige træner, om hvordan du kommer bedst muligt i mål. 

 

Find en ven

Hvis du træner sammen med en ven eller et familiemedlem, kan det gøre det sjovere og hjælpe dig med at holde fast. Det kan også være en kollega, som du træner sammen med. Det kan virkelig sparke gang i ens motivation og derved kan i sammen hjælpe hinanden med at komme afsted. Fitnesscentret kan godt virke skræmmende, særligt når man er alene og blandt en masse trænende mennesker. Men med en veninde eller familiemedlem kan du hurtigt få overvundet din frygt for at træne alene. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *