Styr på selvangivelsen?

Styr på selvangivelsen?
Styr på selvangivelsen?

Du får besked på, at du skal gå ind og angive noget på sin selvangivelse, men hvorfor egentlig det. Hvordan hænger det hele sammen? Her fortæller vi kort om selvangivelsen.

I gamle dage, hvor det hele ikke var digitaliseret, der skulle man som skatteyder selv ind og oplyse sin indkomst, men i dag foregår det automatisk, derfor er der ej heller den store viden omkring det.

Selvangivelsen er en slags dokument, hvor der står en masse oplysninger, såsom din indkomst, fradrag, som Skat bruger til at lave din årsopgørelse ude fra. Mange af de oplysninger, som man taster ind i sin selvangivelse, udfyldes automatisk, men nogle felter, skal man selv ind og rette til, og udfylde, som kan have en effekt på ens skat.

Overordnet kan man sige, at en selvangivelse, er en betegnelse for, hvor meget man har tjent det foregående år, og derfra hvor meget skat der skulle betales i skat. Hvis man har betalt for meget i Skat, ud fra det, man har oplyst, så får man dem tilbagebetalt. Men hvis man derimod har betalt for lidt, så skylder man. Hvilket er en situation, men helst bør undgå.

Få styr på din selvangivelse

Man kan selv tilgå sin selvangivelse på Skat’s hjemmeside. Men det kan være en jungle at finde ud af, om man nu gør det rigtigt. Derfor kan du få hjælp af en revisor til det. Du kan kigge på denne side. Hvor du kan få helt styr på det. Dog koster det lidt, men til gengæld, så kan man ende med at sidde i en meget kedelig situation, hvis man ikke får oplyst det rigtig til Skat. Kig på https://revisor-kbh.dk/ for at finde hjælp. Du kan se det som en starthjælp, så du kan lære at forstå de forskellige rubrikker, og få dem udfyldt korrekt. Når først du har lært det, kan det gøre det år efter år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *