Udførelse af dødsboet: Begravelse og sorg på én gang

Udførelse af dødsboet: Begravelse og sorg på én gang
Udførelse af dødsboet: Begravelse og sorg på én gang

Mange mennesker er ikke bekendt med udtrykket “eksekvering af boet”. Men hvis du har mistet en elsket person, er det noget, som du har brug for at vide noget om. At eksekvere et bo betyder at afvikle al gæld og fordele aktiverne i henhold til personens testamente eller i henhold til lovene. Det omfatter også håndtering af begravelsesarrangementer for din elskede person.

Når en person dør, er det ikke kun tid til at sørge for sorg – men også tid til at tage sig af ting som at lukke bankkonti, opsige kreditkort og sørge for, at regninger bliver betalt til tiden. Denne artikel diskuterer nogle vigtige trin i udførelsen af et bo efter dødsfaldet, så alt kan blive afviklet gnidningsløst, inden sorgen begynder.

Juridisk repræsentant

Det første skridt i forbindelse med gennemførelsen af et bo er at udpege en juridisk repræsentant, som vil tage sig af tingene for dig i denne vanskelige tid. Det kan være én person, eller det kan være nødvendigt at være mere end én, afhængigt af omstændighederne.

Hvis din elskede f.eks. har udpeget to personer som fælles eksekutorer i deres testamente, vil de begge være den juridiske repræsentant. Hvis de ikke har udpeget nogen eksekutorer i deres testamente, eller hvis en af dem af en eller anden grund ikke er i stand til at fungere som lovlig repræsentant, kan du være nødt til at udpege en administrator på vegne af din elskede. Klik her for at blive klogere på dødsbo. 

Begravelsesarrangement

Det er vigtigt, at der hurtigt træffes begravelsesarrangementer, efter at en person’s død, mens du stadig er i en tilstand af chok og sorg. Begravelsen skal finde sted inden for 1-2 uger, efter personens død. Det er vigtigt, at man tager sig tid til at være tilstede under arrangementet. Både for alle de mennesker der er mødt op, men også for ens egen skyld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *